AZ IDEI MOTOFEST A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre az idei MOTOFEST, ahol legfőképp a vezetéstechnikai tréningek kerülnek a fókuszba valamint új feltételek mellett gurulhatnak fel a HUNGARORING pályacsíkjára a motorosok.

 

A családi élménynappá fejlődött eseménysorozat minden évben több ezer látogatót vonzott a Hungaroringre, ami idén MÁJUS 4-én, szombaton várja a motorosokat és utasait, illetve a motorozás és motorok szerelmeseit.

 

Az idei program

A korábbi évek megszokott motoros programjai mellett idén egész napot kitöltő Országos Kaszkadőr Bajnokság várja az érdeklődőket, valamit testközelből ismerheti meg a közönség a Suzuki legfrissebb motorjait, többek között az új Suzuki KATANÁT.

 

Felsorakoznak a már ismert és kedvelt Suzuki modellek, gyerekprogramok és kiállítók színesítik az eseményt valamint StreetFighter Show szórakoztatja az egybegyűlteket, továbbá az Ecstar Magyarország prémium motorolajaival és termékeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Az idei évben számos változás lesz a korábbi évek bevett regisztrációs folyamatában, így a most meghatározó irány a vezetéstechnikai tanfolyamokra és azok megfelelő eredménnyel való elvégzésére irányul. Minden évben egyre hangsúlyosabb az ORFK-OBB kommunikációja, melynek alapja a közlekedésbiztonság, avagy a saját és motoros társaink valamint a forgalom többi résztvevőjének épsége. Idén a pályamotorozás előfeltétele, hogy azt megelőzően, vagy a helyszínen, minden résztvevő vezetéstechnikai tréningen vegyen részt.

Első a vezetéstechnika, majd irány a pályamotorozás

A pályamotorozás nem verseny, hanem határaid megismerése és tudásod fejlesztése! Ennek pedig alapfeltétele motorod jellemzőinek ismerete és tudásszintednek megfelelő képzések megszerzése. Minden résztevőnek vezetéstechnikai képzésen kell részt vennie, szem előtt tartva a magabiztos motorkezelést a hétköznapokban, így ezáltal belépőt nyerünk a pályamotorozás regisztrációjára.

Számos az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett ingyenes és a motoros körökben is ismert iskolák képzési rendszeréből válogatva szerezheti meg mindenki az alapvető vezetéstechnikai, más néven balesetmegelőző tréningeken szerzett tudást. Már az eseményt megelőzően is beszerezhető a vezetéstechnikai tanfolyam elvégzését igazoló, kóddal ellátott kód kártya, amely a pályamotorozásra való regisztráció feltétele, de azoknak is jó hírünk van, akik a MOTOFEST eseményen szeretnének pályamotorozásra való kártyát igényelni, mivel erre aznap is lehetőség nyílik az elvégzett tréninget követően.

INGYENES VEZETÉSTECHNIKAI KÉPZÉSEK ÉS TÉRÍTÉSES VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGEK LISTÁJA

 

Fontos változás a HUNGARORING életében

Mint arról már bizonyosan sokan értesültek, a tavalyi évben a jogalkotók rendeletben szabályozták a nemzetközi licenccel rendelkező versenypályák zajkibocsátását.

Ennek megfelelően a zajterheléssel járó eseményeket is érinti a változás, így a pályára való felhajtást megelőzően ellenőrzésre kerülnek a motorok. A jogszabályban meghatározott maximális megengedett zajterhelést meghaladó zajszintet kibocsátó járművek nem tudnak a vezetéstechnikai és pályamotoros programokon részt venni. A programon azok a motorok, melyek nem gyári kipufogóval, ill. sportkipufogóval rendelkeznek, csak abban az esetben vehetnek részt, ha a kipufogóba szerelt hangtompítóval rendelkeznek.

Hungaroring zaj szabályozása: https://hungaroring.hu/hu/elmenyprogramok/motoros-nyiltnap/motoros-nyiltnapok

Biztonsági információk: https://hungaroring.hu/hu/elmenyprogramok/motoros-nyiltnap/biztonsagi-informaciok

 

Minden motorost és érdeklődőt várunk a MOTOFEST eseményre

A MOTOFEST legfontosabb célja és üzenete, hogy a mostani változtatások mellett a motorosok megfelelő képzettséggel vehessenek részt az forgalomban. A változások ellenére mindent elkövetnek a szervezők, hogy a program időtartama alatt a motorosok a tudásukat megfelelően fejleszthessék, és ezáltal a korábban megszokott módon a pályamotorozásra is nagy érdeklődés mellett kerüljön sor.

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, a Hungaroring és a Suzuki közös rendezvénye mindenkinek tartogatott valami igazán izgalmas és szórakoztató programot, így várunk minden motoros résztvevőt, akár érdeklődőt a betétprogramokra és a kiállított Suzuki modellekre valamint minden nézőt az Országos Kaszkadő bajnokság futamaira.

Töltsünk el együtt ismét egy remek motoros napot, a baleset megelőzés jegyében!